ABD’ye güvenelim mi?

Somut adımlar atılmaz ise asla! İlk cevap budur sanırım. Lakin ABD’nin çok renkli ve kaygan siyaset anlayışına bakarsak, bu tek soruyu bile sormak doğru değildir! ABD ne istiyor? Ona bakalım. İkinci Dünya...

Somut adımlar atılmaz ise asla! İlk cevap budur sanırım. Lakin ABD’nin çok renkli ve kaygan siyaset anlayışına bakarsak, bu tek soruyu bile sormak doğru değildir!

ABD ne istiyor? Ona bakalım. İkinci Dünya Savaşı sonrası, dünyanın esas süper gücü olarak meydana çıkan ABD’nin telaşı nedir? Neden terör örgütlerine muhtaç durumda? “Müttefik, ortak, dost” her ne derseniz deyin, bu başlık altındaki profilleri neden teker teker yıpratma peşinde? Neden bu kadar dayatma? Neden bu kadar acele ediyor?

ABD’nin; 80’lerden itibaren tüm strateji ve akıl üreticilerinin kitapları, bize esasında bu telaşın kodlarını sunmaktadır.

Kendine ürettiği düşmanları, sonra onlara yönelik savaşları tetiklemekte! Hollywood filmlerini ve buna benzer her enstrümanını, bu telaşının esiri yapmış durumda.

Şimdi de Çin

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ermenistan üzerinden değiştirilmek istenen bölgesel dengeler 13 Ekim 2018 | 4.719 Okunma Rusya, Ukrayna üzerinden Amerikan girişimini nasıl önleyecek? 17 Eylül 2018 | 4.608 Okunma Bakü'nün kurtuluş günü ve içerdiği mesaj 15 Eylül 2018 | 3.278 Okunma Türkiye'nin uyarılarını dikkate almadan istikrar ve barış mümkün değil! 10 Eylül 2018 | 4.407 Okunma İdlib hangi beklentilerin yansımasıdır? 08 Eylül 2018 | 3.956 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar