Uydumuzu uzaya kendimiz fırlattığımızda...

Bakan Arslan dün Türkiye Uzay Ajansı kurulacağını açıkladı. Bu, bana göre son yıllarda duyduğum en önemli karar... Sonuçta uydumuzu uzaya kendimiz fırlatabileceğiz. Bunun bir sonraki adımı, uzay...

Bakan Arslan dün Türkiye Uzay Ajansı kurulacağını açıkladı. Bu, bana göre son yıllarda duyduğum en önemli karar... Sonuçta uydumuzu uzaya kendimiz fırlatabileceğiz. Bunun bir sonraki adımı, uzay endüstrisinin filizlenmesidir.
Uydu projelerinde kullanılmak üzere uydu itki motoru ve itki sisteminin milli imkânlarla geliştirilebilmesi için fizibiliteyi tamamladık. İlk adım olarak, uzay sonda roketi ve fırlatma sisteminin geliştirilmesine yönelik proje çalışması başlattık.
Önümüzdeki yılın yatırım programında artık uzay itki sistemleri yer alacak. Eğer yerli otomobildeki gibi başımıza yığınca bela gelmez ise bu alanda somut adım atmış olacağız. Uzay, gezegenin yeni rekabet ve zenginlik alanıysa, Türkiye'nin burada olmayışı, düşünülemez.
Türksat mühendislerimizin uydu yapabiliyor olması, önemli bir şeydir. Ancak bunları, başkasının roketiyle uzaya göndermek yerine bizzat bizim taşımamız, bambaşka bir şeydir. Bunun için Roketsan'ın geliştireceği teknolojilere ihtiyacımız vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar