Ülkesinden utananlar

Adamın biri ruh doktoruna gitmiş; "- Efendim bende aşağılık kompleksi var, ne yapmalıyım?" Doktor, uzun uzun adamın yüzüne bakmış ve cevaplamış; "-Evladım sende aşağılık kompleksi yok, sen...

Adamın biri ruh doktoruna gitmiş; "- Efendim bende aşağılık kompleksi var, ne yapmalıyım?" Doktor, uzun uzun adamın yüzüne bakmış ve cevaplamış; "-Evladım sende aşağılık kompleksi yok, sen düpedüz aşağılık birisin."
AB Türkiye Zirvesi ardından Avrupa ülkelerinin vizeleri kaldırmak dâhil atacağı adımları sıralarken topluluk tam üyeliğini, yakın gelecekte bize altın tepsi ile sunacaklarınıyazmıştım dün.
Gelen tepkilere bakıyorum, AB'nin tırnağı dahi olamayacağımızı savunan pek çok insan, meğer böyle bir kehaneti bekliyormuş; "AB bizi alıp ne yapacak? Yurdum insanı Avrupalı olamaz" diye.
Hemen hemen aynı kişilerin, Rusya ile yaşanan uçak krizinde, "yanlış tarafı tutması" bana ilginç gelmedi. Önce mırıldanarak söyledikleri "Türkiye'nin Rusya'ya kafa tutmak ne haddine" yargısını, tırmanan gerilime bağlı olarak açıkça seslendirir oldular.
Ben bunları, başarısı(!) yılların gerisinden gelen sistematik algı operasyonlarınabağlıyorum. Oluşturdukları kayıtsız şartsız Batı hayranlığı, kendi insanını küçümsemeyiöyle noktaya vardırmış ki bir tür toplumsal aşağılık kompleksi inşa etmişler.
Dün, haydut gibi davranan Putin ve adamlarının Türkiye'ye yönelik yaptırımlarınıkonuştum insanlarla... Sorduğum soru "bizim, meşru misilleme için neler yapabileceğimiz" oldu.
İki tür saflaşma gördüm. Aklıselim insanlar, Türkiye'nin büyük devlet gibi davrandığını, ekonomik yaptırımlara karşılık vermesi gerektiğini söyledi. Toplumsal aşağılık kompleksinin ele geçirdikleri ise Putin'den özür dilenmesini önerecek kadar ileri gidebildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar