Terörle savaşın teknoloji cephesi

Terörün bir an önce sona ermesi, hepimizin ortak umudu... Bu topraklardaki terörizmin sona ereceğine dair umudumuzu asla yitirmedik, yitirmeyeceğiz. Umut, her şeydir ama bir yöntem değildir. Bu yüzden bizim şimdiye dek...

Terörün bir an önce sona ermesi, hepimizin ortak umudu... Bu topraklardaki terörizmin sona ereceğine dair umudumuzu asla yitirmedik, yitirmeyeceğiz. Umut, her şeydir ama bir yöntem değildir. Bu yüzden bizim şimdiye dek başardıklarımız kadar başarısızlıklarımızı da hesaba katan yeni yöntemlere ihtiyacımız var. 
Terörizmin kaynağını kurutmak, bilinen en akılcı yöntemdir. Bu alanda atılan adımlar ortada. Alınacak daha çok yol olmasına rağmen, terörün hâkim olduğu coğrafyadakiekonomik kazanımlar, sosyal düzenleme ve demokratikleşme adımları, her şeye rağmen devam ediyor. 
Terörün beslenme kaynaklarını kesmek, bir başka yöntemdir ve bu alanda alınmış kayda değer merhaleler var. Nitekim PKK insan kaynağı sıkıntısı çekiyor. Silah ve uyuşturucu trafiğinde daralma var. Kentlerdeki PKK'ya finansal destek projelerinin çoğu ya bitti veya zorlaştırıldı. 
Terörle mücadelede kamuoyu desteğini almak, nihayet önemi anlaşılmış bir başka yöntem... Bu alanda her ne kadar içimizdeki hainler aksini yapsa da PKK'nın artık kendi evlatlarının başını yemeye başladığını bütün Türkiye kabul ediyor. 
Bana göre ağırlık verilmesi gereken iki yöntem daha var. Bunlardan biri STK'larımızınsuskunluğu yerine onların daha aktif olmaları, kanı durdurmaya yönelik daha verimli ve gayretli çalışmalarıdır. İkinci ve son derece hayati olan ise terörle mücadelede ordumuzu daha üstün güçle donatmamızdır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar