OBİ'leşme vakti

Reform yılında bazı eski alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz şart. Reform, zihinde başlar ve değişen fikirlerimizi, yeni alışkanlığa dönüştürdükçe hayat bulur....

Reform yılında bazı eski alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz şart. Reform, zihinde başlar ve değişen fikirlerimizi, yeni alışkanlığa dönüştürdükçe hayat bulur. Sorgulamamız gereken, işbirliği becerisine dair eksiklerimizdir.
Anadolu Kaplanları üzerine düşeni yaptı. Yerel kalkınmanın dinamosu, ihracatın akıncısı, ekonominin can simdi oldular. Rahmetli Özal'dan sonra başlayan ihracata dayalı dışa açık büyüme sürecinde, KOBİ gerçeği sayesinde Anadolu'nun gücü fark edildi, krizlerden çabucak çıkmamız temin edildi.
Ancak şimdi Türkiye, farklı viteste... Ölçek değişti, işler daha karmaşık hale geldi, küreselrekabetin şartları çetinleşti. Hal böyle olunca Anadolu Kaplanları'nın "aslanlaşma" zorunluluğu doğdu. Zira kaplan stratejisi, gerek şart idi ama yeter şart artık örgütlü veölçekli yapılardan geliyor.
1996'da Milliyet'te ekonomi yönetmeniyken Anadolu'daki iktisadi uyanışı ve dinamizmi yerinde görmek için bütün ekibimle sahaya yayıldık. Karış karış gezdiğimiz Türkiye'de fark ettiğimiz şu oldu: Çabuk doğan çabuk yok olan, daha önce birikimi olmadığı için kaybedecek şeyi de bulunmayan, az kaynakla çok istihdam oluşturan ve yeni işlere, alanlara girme cesareti bulunan işletmeler doğmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar