Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler

Yarın Haliç Kongre Merkezi'nde gazeteniz Sabah'ın düzenlediği kurultayda, kentimizin ve kendimizin yakın geleceğini tartışıyor olacağız. Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

Yarın Haliç Kongre Merkezi'nde gazeteniz Sabah'ın düzenlediği kurultayda, kentimizin ve kendimizin yakın geleceğini tartışıyor olacağız. Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı kurultayda kamu ve sektörün aktörleri, daha iyi bir Türkiye'nin vizyonunu irdeleyecek.
Kentsel dönüşüme stratejik yaklaşımlar, altyapı sorunları ve eylem planı, temel tartışma konumuz olacak. Sorgulayacağımız konulardan biri; kentsel dönüşümle birlikte önümüzdeki 10 yılda gayrimenkulün yeni hikâyesinin ne olacağıdır.
Finansı dışarıda bırakan hiçbir öneri, sürdürülebilir olamaz. Bu açıdan kentsel dönüşümde finansman modelleri ve özel sektörün çözüm önerileri, Kurultay'ın ortaya koyacağı değerler arasında yer alacak. Sonuçta teknolojinin en dramatik değişimine sahne olan kentlerin giderek akıllanması, dönüşüm projelerini de yakında ilgilendiriyor.
Bu açıdan bakıldığında akıllı şehirlerin entelektüel tarlası mahiyetindeki bu ve benzeri kurultayların önemi ve gerekliliği daha net anlaşılır. Bir kentin yarını, karar vericilerin zihninde olandır. Zihinsel dönüşümü sağlamadan atılacak adımlar, düne dairdir ve beyhudedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar