İkinciyi geçersen kaçıncı olursun?

Çok şık bir mantık sorusudur ve cevabı şudur; "ikinciyi geçersen, ancak ikinci olursun."Düşünmeden cevap verenlerin aksine; ikinciyi geçersen birinci olamazsın. Bunun içinbirinciyi...

Çok şık bir mantık sorusudur ve cevabı şudur; "ikinciyi geçersen, ancak ikinci olursun."Düşünmeden cevap verenlerin aksine; ikinciyi geçersen birinci olamazsın. Bunun içinbirinciyi geçmen gerekir. 
Koalisyon arayışında MHP'nin tutumu tam da bu mantık bilmecesindeki gibi… Birinci olan AK Parti. İkinci ise şimdiki ana muhalefet partisi CHP. Ve MHP, ana muhalefet olmak isteğini tekrar edip duruyor. Özetle; ikinciyi geçmek istiyor. 
Oysa meydanlarda "Bizimle yürü MHP" diyordu. İyi de sen geri kalıyorsun. İkincilik talebindesin. MHP ile yürüyelim de nereye kadar? İktidar talebi olmayanın peşinden neden yürüyelim? Bu soruların cevabını MHP kendi tabanına vermek zorundadır. 
Kayıp Yıllar 90'larda Çiller, koalisyon arayışı sürecinde Bahçeli'ye "başbakanlık" önermişti. Tıpkı geçenlerde Kılıçdaroğlu'nun önerdiği gibi; "Bahçeli başbakan olsun." 
Peki, cevap ne oldu? Çiller'e de Kılıçdaroğlu'na da "hayır" dedi hatta "böyle edepsiz teklif olmaz" diye tersledi. Sandıktan başbakanlık talebin yok. Altın tepsiyle sunulsa da elinin tersiyle itiyorsun. Peki bu nasıl Devlet'tir Bahçeli? 
Ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız beyanı da tuhaf bir paradoks içeriyor. Bir yanda HDP ile aynı güneşin altında dahi ısınmayı reddeden söylem, "AK Parti ile CHP denesin" diyor. Diğer yanda Çözüm sürecini "çözülme" diyerek reddeden ifadesiyle, çözüme sahip çıkacak koalisyonu öneriyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar