Her vefat erkendir ancak bu da çok erken

Rahmetli Mustafa Koç'un cenaze töreninde, Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu'nun sözleri bunlar: "Mustafa Bey'in bu ayrılışı çok zamansız oldu. Bizleri, sevenlerini derinden sarstı. Hepimiz tarifsiz bir hüzün...

Rahmetli Mustafa Koç'un cenaze töreninde, Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu'nun sözleri bunlar: "Mustafa Bey'in bu ayrılışı çok zamansız oldu. Bizleri, sevenlerini derinden sarstı. Hepimiz tarifsiz bir hüzün içindeyiz."
Türkiye'nin en büyük grubunun en tepesindeki Mustafa Koç, yalnızca holding değil, bağlı şirketler, bayiler ve tedarik zinciriyle ülke ekonomisinin son 10 yıldaki performansında pay sahibiydi.
Öncelikle zıplayarak büyüme ile holdingin kapsama alanını genişletti. Satınalmalar ve grubu küresel aktör yapma yolunda uluslararası işbirliklerinin altında hep onun imzası vardı.
Lider şirketlerin sadece kendi paydaşlarına değil, toplumun diğer kesimlerine ve ekonominin bütün aktörlerine ilham verecek adımları vardır. Olmalıdır da... Ölçek, bizim şirketlerin en önemli sorunu... Mustafa Koç, güçbirliği alanında yaptıklarıyla birlikte küresel arenada önemli ölçeğe taşınan Türk firmaları oluşturdu.
Başka bir öncü adım, profesyonelliğe ve kurumsallaşmaya verdiği önemden geliyor. Yaptıklarını söylemekten fazla hoşlanmayan mütevazı karakteriyle reklamı yapılmasa da kurumsallaşma yönünde holdinge getirdiği yüksek standart bugün pek çok büyüme yolundaki firmamızın ilham kaynağıdır.
Cenazesindeki insan seli, soğuk altında törene katılanların içten üzüntüleri, daha yapacak onca iş varken çok erken yaşta aramızdan ayrılan Mustafa Koç'a hayır duaları tanımlıyor bize...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar