Caddedeki tek dükkân sen değilsin

Her musibetin bir hayra vesile olduğu bilinir. Sınırımızı ihlal ile başlayan ve Putin'in uçağını düşürmemizle neticelenen Rusya musibeti de pek çok açıdan hayra vesile...

Her musibetin bir hayra vesile olduğu bilinir. Sınırımızı ihlal ile başlayan ve Putin'in uçağını düşürmemizle neticelenen Rusya musibeti de pek çok açıdan hayra vesile olacakgibi görünüyor.
Bunlardan biri, yumurtaları tek kefeye koymamak gerektiğini bize göstermesidir. Yıllarca doğalgazı ülkemizde yaygınlaştırdık ve vazgeçilmezimiz kıldık. Bunu yaparken depolama adımlarının da beraberinde atılması gerektiğini gördük.
Petrol de dâhil enerji konusunda farklı pazarların daima hazır ve nazır tutulması gereğini bir kez daha fark ettik. Rusya'nın bizi tehdit ettiği alanlarda, yeni çözümler geliştirme ihtiyacını hissettik.
Gerek Katar gerek Azerbaycan ve yakın gelecekte diğer temaslarımızla enerjide eksen kaymasını sağlamada yeni diplomasi becerileri kazanacağımız kesin... Öyle ki Rus ayısı,caddedeki tek dükkânın kendisi olmadığını görecek ve bu alandaki şantajının boşa çıkacağını kavrayacak.
2008 Eylül'ünde ABD'de başlayan ve 2009'da Avrupa'yı saran küresel kriz, ihracatının üçte ikisini bu ülkeye yapan Türkiye'yi derinden etkiledi. Ancak bu musibet bize ihracatta eksen kaydırma becerisi kazandırdı.
1998'deki Rusya ekonomik krizi patladığında bu musibetten en fazla zarar gören ancak en çok ders çıkaran Uşak ilimiz oldu. Tek pazarı Rusya ve tek ürünü kumaşlık deri olan kentimiz, musibeti hayra çevirip, yeni beceriler geliştirerek kentler arası yarışta yerini aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şeffaf ve güçlü Devlet AŞ 19 Kasım 2018 | 4.683 Okunma Fakir ülke zengin ülke farkına dair 18 Kasım 2018 | 5.969 Okunma Türkiye’nin kadın gücü 16 Kasım 2018 | 4.240 Okunma 2023 için yap-kirala-devret modeli 15 Kasım 2018 | 4.768 Okunma Gençler 1 günü 34 saat hissediyor 14 Kasım 2018 | 5.281 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar