Öfkenin faydaları var mı?

 Hediye alan bir insan sevinir, trafik kazasına şahit olan birisi üzülür, hakarete uğrayan birisi ise öfkelenir… Neredeyse sayısız duygumuz vardır ve yaşarken karşılaştığımız çok...

 

Hediye alan bir insan sevinir, trafik kazasına şahit olan birisi üzülür, hakarete uğrayan birisi ise öfkelenir… Neredeyse sayısız duygumuz vardır ve yaşarken karşılaştığımız çok değişik durumlara ve olaylara farklı duygularımızla tepkiler veririz.

Tepkisiz insan tepki çeker

Tepkisiz insanın adeta ölüden farkı yoktur. Hatta böyle insanlara, “Ben duvara mı konuşuyorum?” diye tepki gösterilir. 

Bütün duygularımızın hayatımızı devam ettirmede önemli rolleri vardır. Kimi duygularımızla hayatta yol alırken; kimileriyle tedbir alır, kimileriyle de kendimizi, şahsiyetimizi savunuruz.

Duygularımızdan birisi olan öfke (hiddet), genelde istenmeyen ve problemlere sebep olan bir duygumuz gibi görünür. Ancak gerçek öyle midir? Hayır; öfke de tıpkı sevinç, heyecan veya korku gibi her insana doğuştan verilmiş olan vazgeçilmez bir duygumuzdur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aileyi yıkan yasalardan kurtulmalıyız! 27 Nisan 2024 | 195 Okunma Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 93 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 169 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 202 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar