Evet, Migros’ta alkollü içki satılmamalı!

Geçen haftaki yazımızda Avrupa’daki ve bilhassa merkezi olduğu İsviçre’deki Migros’larda alkollü içki satışının olmadığını yazmış ve ‘neden su gibi alkolün...

Geçen haftaki yazımızda Avrupa’daki ve bilhassa merkezi olduğu İsviçre’deki Migros’larda alkollü içki satışının olmadığını yazmış ve ‘neden su gibi alkolün kullanıldığı bu ülkelerde içki satılmazken ülkemizdekilerde satılmaktadır?’ diye sormuştuk.

Çünkü Migros’un kurucusu Gottlieb Duttweiler, toplum sağlığını korumak için bu yasağı getirmiş; alkol alışkanlığının insanları yoksulluğa sürüklediğini ifade etmişti. Aradan yaklaşık 100 yıl geçtikten sonra alkol lobisi zehirli faaliyetine dönmüş ve bu yasağın kalkması için kampanya başlatmıştı. Bunun üzerine 2020’de 630 binin üzerindeki Migros kooperatif üyesi oylamaya katılmış, yüksek bir oranla yasağın devamına karar verilmişti.

İşte Migros’a bunu sorduk ve dedik ki; “Bizdeki Migrosçular Avrupa ülkelerindeki kadar insanların sağlığını neden düşünmez ve yasağı uygulamazlar?”

Maalesef cevap Migros yöneticilerinden gelmedi, trollerden çirkin, hakaretlerle dolu ve saygısız hücumlara maruz kaldım. Hepsi alkolü savunuyor ve küfürler ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aileyi yıkan yasalardan kurtulmalıyız! 27 Nisan 2024 | 195 Okunma Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 93 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 169 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 202 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar