Bir Bilgelik Örneği: DÜNYAYI DEĞİŞTİRME İDEALİ VE İSLAM İNKILABI

 Westminster manastırının bodrumunda bir Anglikan piskoposunun mezarı üstünde şu sözler yazılı: “Gençken, düşlerim sonsuzdu ve dünyayı değiştirmek isterdim. Yaşlanıp akıllanınca...

 

Westminster manastırının bodrumunda bir Anglikan piskoposunun mezarı üstünde şu sözler yazılı: “Gençken, düşlerim sonsuzdu ve dünyayı değiştirmek isterdim. Yaşlanıp akıllanınca dünyanın değişmeyeceğini anladım. Ben de düşlerimi biraz küçülterek ülkemi değiştirmeye karar verdim ama o da değişeceğe benzemiyordu. 

İyice yaşlanınca artık son bir gayretle sadece ailemi ve kendime en yakın olanları değiştirmeyi denedim. Maalesef bunu da gerçekleştiremedim. 

Şimdi ölüm döşeğimde yatarken birden fark ettim ki önce yalnız kendimi değiştirseydim onlara örnek olur, ailemi de değiştirebilirdim. Onlardan alacağım cesaret ve ilhamla memleketimi daha ileri götürebilirdim. Kim bilir belki dünyayı bile değiştirebilirdim.”

Kur’an, Peygamberimize (sav) tebliğe en yakınlarından başlamasını emreder. Gönüller Sultanı (sav) en yakınlarından başladı. Akrabalarını davet etti, onlara ziyafet verdi ve İslam’ı anlattı. 

İlk ziyafette Ebu Lehep Peygamberimizin davasını anlatmasına...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aileyi yıkan yasalardan kurtulmalıyız! 27 Nisan 2024 | 190 Okunma Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 93 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 168 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 202 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar