Bilimde evrimci saplantı

BİLİMLERİN IŞIĞINDA YARATLIŞ KONGRESİ’nin 7.’si yapıldı. Kongrede tebliğ sunan bilim insanları konularını TEVHİDİ BAKIŞ AÇISI ile anlattılar, bilimde evrimcilik saplantısını...

BİLİMLERİN IŞIĞINDA YARATLIŞ KONGRESİ’nin 7.’si yapıldı. Kongrede tebliğ sunan bilim insanları konularını TEVHİDİ BAKIŞ AÇISI ile anlattılar, bilimde evrimcilik saplantısını kırdılar. Kongrede ben de tebliği sundum.

Evrimciler, her şey tesadüfen oluşmuş gibi anlatıyor; kâinatın niçin ve nasıl var olduğunu açıklayamıyorlar. Hâlbuki evrende muhteşem bir düzen var; fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, astronomi bilimleri evrendeki harika sistemi anlatır. 

İnsan beyni evrendeki harika eserlerden en karmaşık ve mükemmeli, fevkalade bir mühendislik eseridir. Çok az yer kaplar; özlüdür, sürekli değişir, kendini günceller, milyarlarca bilgiyi aynı anda işleyebilir, âdeta canlı bir bilgisayardır ve üstelik bilinç sahibidir.

Bilinç nedir?

Gerald Schroeder, Tanrı’nın Saklı Yüzü isimli eserinde bilinç ile ilgili şöyle der:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Aileyi yıkan yasalardan kurtulmalıyız! 27 Nisan 2024 | 195 Okunma Dürüst olmak 13 Nisan 2024 | 93 Okunma Alkollü içkileri teşvik etmek facialara kapı aralamaktır 30 Mart 2024 | 169 Okunma Oruç tutmak sağlık getirir 23 Mart 2024 | 202 Okunma Ateizmden imana yolculuk 16 Mart 2024 | 461 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar