Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun da...

Sabah Gazetesi Yazarı Şebnem Bursalı'nın bugünkü (24.08.2022)''Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun da...'' başlıklı yazısı.

Karınca misali 6 ayda gittikleri yol, bir arpa boyu bile değil neredeyse... 12 Şubat'tan 21 Ağustos'a kadar "6 artı 1 masa" 6 kez toplanmış. 30 kez de ikili görüşmeleri sayarsanız tam 36 kez bir araya gelmişler. Gelmişler de, sonuç ne? Yayınladıkları bildiriyi okursanız, aylardır ortaya attıkları iç ve dış hiçbir meselede bir yol haritası, bir vurgu ya da 2023 seçimlerinde çıkaracakları ortak aday ismi yok. Ama ne var? "Erdoğan düşmanlığı"na en güçlü göndermeler var!
Belli periyotta buluşup yedikleri yemek dışında Türkiye adına ortaya konulan "ne biröneri ne de bir vizyon var" anlayacağınız. Unutmadan yazayım: 6+1 masadaki bu buluşmalarla ilgili Ankara kulislerinde en çok merak edilen konu, "yedikleri, içtiklerive bunların maliyeti" (içerik olmayınca merak edilen de daha magazinsel konular oluyor elbette)!
Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan son yemekli toplantıda uzun uzun masada yenilenlerin tarifi ve giderken bir sepet içinde ikramda bulunulan ürünlerle ilgili bilgiler, bu beklentiyi de artırdı haliyle!
Neyse; işin magazin tarafı Millet İttifakı ortaklarına kalsın, biz biraz daha ciddi konulara girelim. En güçlü ve tek motivasyonları Erdoğan düşmanlığı olan 6+1 bileşenlerin, masanın haricinde sözcüleri aracılığıyla yaptıkları açıklamalar da içler acısı. Son olarak Akşener'in sağ kolu İP İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun yaptığı, "Kılıçdaroğlu hiçbir zaman aday olacağım demedi. Bizim sahada en çok duyduğumuz isim CHP'liMansur Yavaş!" açıklaması rastgele bir açıklama değil.
Buna karşılık CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın, "Ortak adayımız 6'lı masada belirlenecektir"sözleri de rastgele değerlendirilemez. Erdoğan ve Cumhur İttifakı'na karşı sözde birleşen ya da birleşmeye çalışan muhalefetin durumu ortada. Ortak aday vurgusu yaptıkça "parçalı ve çoklu aday" sözleri daha çok yankılanıyor.
Kaldı ki, masadaki 6+1 dışında, Rifat Serdaroğlu'lu muhalefet blokunun başka bir ittifak peşinde olduğu, sol bileşenlerin ise yarın yapacağı toplantıyla yeni bir ittifakı zorladığı hatırlanırsa, "çok parçalı, çok adaylı, çok kafadan çok ses çıkan muhalefetin" 2023'e nasıl hazırlandığını da varın siz görün.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar