Mesele sadece füze değil ki...

Lamı cimi yok; Türkiye'ye yönelik her tür sistematik saldırılar karşısında verilen mücadelenin adı açıkça; istiklal ve istikbal mücadelesidir. Hadi biraz daha ileri gidelim; tam bağımsızlık mücadelesi de denilebilir.

Her tür bağımlılıktan kurtulacak (enerji başta olmak üzere dışa bağımlılığın hepsi), kendi doğal kaynaklarını tam kapasite kullanabilecek, bölgesinde oyun kuran ve bu oyunun kurallarını kendisi koyan Türkiye; kimi rahatsız eder? Bizi rahatsız edecek hali yok elbette. Başta; onlarca yıldır alıştığı "egemen devlet" rolünü artık ona oynatmamakta kararlı olan Türkiye, boyun eğen değil, kendisi egemen devlet olmayı tercih edince, bu durum ABD'nin sinirini bozuyor elbette. Bazen PKK, bazen YPG, bazen FETÖ, isimleri hep değişen ama rolleri hep aynı olan maşalar eliyle de, her tür kumpası ve oyunu oynamaya da devam ediyor bu yüzden. Bazen de bir şeyler uydurup ambargo yoluyla ekonomimizi zora koşmayı denediğini de artık biliyor herkes. Sözde STK'lar ve kredi derecelendirme kuruluşları, ne idüğü belirsiz raporlar yayınlayıp; bırakın genel seçimleri belediye seçimlerimizi bile sorgulama küstahlığında bulunuyor. Ve bunun karşılığında her tür yaptırımı uygulayabilecekleri tehdidini de ileri sürüyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar