KKTC Başbakanı Ersin Tatar: Erdoğan’ın dik duruşu bize güç veriyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Başbakanı Ersin Tatar'la adaya huzur getiren Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45'inci yıldönümünde Doğu Akdeniz'de yaşananlar, Kıbrıs sorunu ve Türkiye'nin KKTC'ye verdiği güçlü desteği konuştuk.

İşte Tatar'ın gündemdeki konularla ilgili çarpıcı mesajları;
(Kıbrıs Barış Harekatı'nın 45. yıldönümü kutlamalarındaki coşkuya dair) Akdeniz'deki sıcak gelişmeler, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlılığı ve sondaj çalışmaları, Kıbrıs'ı gündeme getirerek 45'nci yıl coşkusuna etki etti. Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, Türkiye'nin iddialı bir ülke olarak bu bölgede ortaya çıkması, denizdeki bu haklar, hukuklar ve bir takım doğal zenginliklere dair değerlendirmeler tabi ki Kıbrıs'ın değerini arttırtı. Doğu Akdeniz'e en uzun sahil şeridi olan ülke Türkiye. Türkiye de KKTC'nin gerçekten arkasında olan ciddi duruşuyla, söylemleriyle bu 'mavi vatan' dediğimiz Doğu Akdeniz'deki zenginliğimiz ve çıkarlarımızı gözeterek KKTC'nin ne kadar önemli bir devlet olduğunu ortaya koymuştur. Türkiye siyasetiyle, duruşuyla ve bölgedeki haklarına ve iddiasıyla, bu saatten sonra geri dönüş veya taviz vermez.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar