Aşı olmak ya da olmamak...

Aşı olmak ya da olmamak... Elbette bütün mesele bu değil, ama inanın meselenin en önemli boyutu bununla ilgili. Güncel rakamlara göre dünya genelinde bugüne kadar 5 milyar 700 milyondan fazla insan aşı oldu. Bunların yüzde...

Aşı olmak ya da olmamak... Elbette bütün mesele bu değil, ama inanın meselenin en önemli boyutu bununla ilgili. Güncel rakamlara göre dünya genelinde bugüne kadar 5 milyar 700 milyondan fazla insan aşı oldu. Bunların yüzde 41'i de en az bir doz aşı olanlar. Her gün ortalama 30 milyon insanın aşı olduğunu düşünürsek, bu illet hastalıkla mücadelede önemli bir aşamaya gelindiğini de kabul etmek gerekiyor.
Türkiye'de en az bir doz aşı olanların sayısının 50 milyonu geçmesi de sevindirici. Ve ne mutlu ki her geçen gün bu sayı biraz daha artıyor. Aşı olmak elbette her insanın kendi tercihi, ama bu tercihinin, başta kendisi ve en sevdikleri olmak üzere başkalarının hayatını da riske atıyor olduğunu unutmamak gerek.
Son olarak bir meslektaşımızı kaybettik. Geçmişte Sabah'ta muhabirlik yapan Tansel Semerci, henüz 52 yaşındaydı Kovid-19'a yenildiğinde. Aşı olmaya karşıydı ve olmadı. Sevdikleri, dostları onu ikna etmek için çok uğraştı, ama maalesef aşı olmayı reddetti ve bu hastalık onu 10 gün içinde bu dünyadan aldı.
Bu gibi örnekler öyle çok ki, en yakınımızda olunca bir kez daha uyarmak istedim. Aşıya...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yarın değil hemen şimdi... 10 Nisan 2023 | 445 Okunma Mesele sadece seccade değil! 03 Nisan 2023 | 396 Okunma Terörün gölgesi değil gövdesi düştü 01 Nisan 2023 | 120 Okunma Ya Herru Ya Merru! 27 Mart 2023 | 339 Okunma Kılıçdaroğlu hukuku! 25 Mart 2023 | 223 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar