Tetikçisini öldürüp intihar süsü vermiş

Sözcü yazarı Saygı Öztürk bu hafta 'Tetikçisini öldürüp intihar süsü vermiş' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Kaplan’ın 2 kez müebbet hapsi istendi. Sanıklar arasında Ankara AKP eski İl Başkan Yardımcısı Barış Kurt’un olması dikkat çekti. En önemli suçlama, “Bir aşiret mensubunun kan bedeli karşılığı öldürtülmesi, öldürenin de infaz edilerek intihar süsü verilmesi” oldu.

Kaplan yurt dışına kaçmak isterken havalimanında işte böyle yakalanmıştı...

Onu çoğumuz, Esenboğa Havalimanı polis noktasında aracından indirilip ani bir darbeyle yere yatırılışıyla tanıdık. Bu kişi, Ankara’da birçok eğlence mekanını işleten resmi olmasa da “Ayhan” adını da kullanan Bora Kaplan’dı. O gün Almanya’ya gidecekti. Polise göre “Kaçıyor”, Bora Kaplan’a göre, “Yurtdışında yatırım” için gidiyordu. Ayakkabılarının içinde 50 bin Euro bulunuyordu. Önceki İçişleri Bakanı döneminde himaye gördüğü söylenen, adeta “Dokunulmaz” olduğu iddia edilen Kaplan’a bakan değişikliği yaramamıştı. Adı cinayetlere, yaralamalara, alıkoymalara varıncaya kadar birçok suça karıştığı öne sürülen Kaplan ile birlikte 61 adamı hakkında hazırlanan iddianame, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

299 sayfalık iddianamede telefon dinleme kayıtları var ama o konuşmanın kimler tarafından yapıldığı belirtilmiyor. Sanıklar arasında “Büyük abi” denilen Bora Kaplan, ifadesinde hakkındaki suçlamaların hiçbirisini kabul etmemişti. Ancak, iddianamede iki cinayet olduğu belirtiliyor. AKP eski Ankara İl Başkan Yardımcısı Barış Kurt’ta 61 sanık arasında yer aldı.

AKP’Lİ DARPLA SUÇLANIYOR

Harita Mühendisi olan Barış Kurt, Erkan Doğan’ı darp ve tehdit ettirmekle suçlanıyor. Kaplan’ın adamları tarafından dövülen, alıkonulan Doğan’ın dişleri çekilmişti. Barış Kurt ise ifadesinde kimseyi tehdit etmediğini, kendisine yönelik tehdit de olmadığını, Erkan Doğan’ın iddiasının gerçekle ilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Kurt, kendisini “Kader kurbanı” olarak niteledi.

İddianameye göre, organize suç çetesine yönelik suçlamalar arasında iki kişinin öldürülmesi de yer alıyor. Batmanlı aşiret mensubu Mahfuz Tatar da öldürülenler arasındaydı. Bu olay iddianamede şöyle anlatıldı: “Mahfuz Tatar, Ayhan Bora Kaplan’ın azmettirmesi ile Muhammet Kaplan ve Semih Arslan tarafından öldürüldü. Ancak daha sonra Arslan da, öldürülerek intihar süsü verildi.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 341 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.808 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.144 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.155 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar