Cumhurbaşkanı, o babayı affeder mi?

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'ün bugünkü (02.02.2022)'' Cumhurbaşkanı, o babayı affeder mi?'' başlıklı yazısı.

Trabzonlular Güney çevre yolu, hafif raylı sistem, Arsin endüstriyel bölge yatırım adasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bekledikleri müjdeyi alamadı. Cumhurbaşkanı ve bakanların Trabzon ziyareti 9-10 yaşındaki çocuğun kürsüye çıkarılıp, eline mikrofon verilip CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na “Bay Kemal; Hain..hain..” demesiyle hatırlanacak.

Çocuk “Bay Kemal'i” nereden mi öğrendi? Annesi AKP Kadın Kolları'nda görevli. Toplantılara, yemeklere oğlunu da götürüyor. Demek ki oralarda CHP Genel Başkanı için sıkça “Bay Kemal”, “Hain..hain” deniliyor. Organize suç ve yaralama suçlarından cezaevine giren babası için çocuk af isteyebilir. Hele, babanın avukatlığını da daha önce AKP Milletvekili Salih Cora'nın avukatlık bürosu yaptıysa o çocuk kürsülere de çıkarılır. Çocuğun hangi koşulda “Hain” dediği biliniyor. Ama, şunu da biliniz ki Trabzon'un mert insanı bu sözlerden, siyasetçilerin gülüşünden rahatsız oldu.

CEZA İNDİRİMİ DE VAR

Çocuğun babası için af çıkarılmasını istemesi son derece doğal. Anayasa'nın 104'üncü maddesinin 15'inci fıkrasında Cumhurbaşkanı'nın hangi hallerde mahkumu affedebileceği ya da cezasını hafifleteceği yazılı. Buna göre Cumhurbaşkanı “Sürekli hastalık, sakatlık, kocama sebebiyle kişilerin cezalarını hafifletebilir ya da kaldırır.”

Cumhurbaşkanı'nın hastalık ve kocamışlık nedeniyle mahkumun cezasını hafifletmesi ya da serbest kalmasını sağlayabilmesi için kişinin cezaevinde yatamayacak kadar hasta olduğunun Adli Tıp raporu ile belgelenmesi gerekiyor. Cezaevlerinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılan komutanların yaşlarının 90'a dayandığını, Cumhurbaşkanı’nın isterse onları da affedebileceği biliniyor. Ancak böyle bir niyetin olmadığı anlaşılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem bölgesindeki “Kayıp” seçmenlerden 22 bin 46’sı adına oy kullanıldı 09 Nisan 2024 | 342 Okunma Menzil’in oyu nereye gitti? 05 Nisan 2024 | 5.814 Okunma Memura, bayram öncesi maaş ödenecek mi? 03 Nisan 2024 | 1.147 Okunma Bu noktaya gelmek kolay olmadı 02 Nisan 2024 | 1.156 Okunma AA, 2 bin 500 kişiyle veri toplayacak 29 Mart 2024 | 226 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar