Yaşlı çakal

Bunların bir belediyesinin festivalinde, Ataol Behramoğlu adlı vasat şairlerinin konuşmasına geçen gün muttali oldum, şaştım kaldım. İnsan ihtiyarlaştıkça (hazret 81 yaşında) "bilgeleşmese" de ne...

Bunların bir belediyesinin festivalinde, Ataol Behramoğlu adlı vasat şairlerinin konuşmasına geçen gün muttali oldum, şaştım kaldım.
İnsan ihtiyarlaştıkça (hazret 81 yaşında) "bilgeleşmese" de ne bileyim daha etraflıca düşünür, en azından kişiliği oturur.
Bu gitgide meczupluk düzeyine yuvarlanıyor, tutamıyoruz.
Bu yaşta bu denli hamakat, ne desem bilemiyorum. Abdullah Gül'ün veciz ifadesiyle "İnsan gerçekten de hayret ediyor!"
Söz konusu konuşmasının başlangıcında öyle bir "Maalesef Türkiye'miz elden gidiyor arkadaşlar!" dedi ki, içlerinde Ömer Zülfü Livaneli'nin de yer aldığı hazirun "Ne yapmak lazım Paşam?!" dercesine pürdikkat bakakaldı.
Sarışın bir kurda değil de yaşlı bir çakala benziyordu ama felaket çaresizdi. Elden gittiğini söylediği Türkiye'yi nasıl kurtaracaktı, bilemiyordu.
Mesela, PKK'nın "hendek terörü" falan yoktu.
Şayet öyle bir şey olsaydı, "Sanatçılar Girişimi" imza kampanyasıyla terörü yine arkalar, böylece Türkiye'yi kurtarmaya çalışırdı.
Seçim de çoktan bitmişti.
Yoksa "Apaydınlık bir kadın. Samimi, açık sözlü, zarif, slogandan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O partilerin hakkını ödeyemezler 02 Mayıs 2024 | 595 Okunma Yılmaz Erdoğan çöp mü? 01 Mayıs 2024 | 1.308 Okunma İBB Başkanı kime ‘ihanet’ etti? 30 Nisan 2024 | 4.631 Okunma Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 291 Okunma Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.237 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar