Muhalif Dönergeci

Çok ilginç, çok çarpıcı bir zamazingo icat ettiler. Başarılarını inkâr edemeyiz. "Çağın buluşu" deseler yeridir, o derece. Öyle müthiş bir şey ki, ilk mektep mezunu bile olsan, Oxford'dan...

Çok ilginç, çok çarpıcı bir zamazingo icat ettiler. Başarılarını inkâr edemeyiz.
"Çağın buluşu" deseler yeridir, o derece.
Öyle müthiş bir şey ki, ilk mektep mezunu bile olsan, Oxford'dan mezunmuş gibi hava atabiliyorsun!
Hayatında ortalama bir kitabı sonuna kadar okumamış, kayda değer bir film veya oyun izlememiş de olsan çok bilgili, çok kültürlü, çok aydınlanmış sayılabiliyorsun!
Hiçbir şey üzerinde iki dakika düşünmesen bile anında filozof katına çıkabiliyorsun!
Diyelim ki mafyasın veya organize suç örgütü liderisin, söz konusu zamazingo sayesinde her sözün "aforizma" değerinde terennüm edilebiliyor!
Gerçekten çok acayip bir şey!..
Namussuzsan anında namusluya dönüşebiliyorsun! Şerefsizsen şerefli, onursuzsan onurlu, namertsen mert, korkaksan yiğit, cahilsen âlim, salaksan zeki, hırsızsan dürüst (ila ahir) olabiliyorsun.
Tıpkı Erke Dönergeci gibi bir şey. Enerji girdisi olmadan sonsuz enerji üreten bir zamazingo vardı ya hani; "Yüzyılın buluşu" sloganıyla 2006'da ilan etmişlerdi.
İşte ona benziyor.
Erke Dönergeci bilime / fiziğe aykırı olsa da dönemin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.226 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.137 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.958 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 334 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar