Karakterine ihanet etti

Sabah Gazetesi Yazarı Salih Tuna'nın bugünkü (14.12.2022)''Karakterine ihanet etti'' başlıklı yazısı.

Kemal Sunal, kariyerinin son yıllarında "Şaban" karakterini artık canlandırmak istemiyordu.
Halit Akçatepe, halkın onu canlandırdığı bu karakterle tanıyıp sevdiğine dair çok diller döktüğünü fakire anlatmıştı da oradan biliyorum.
Halit abiye katılıyordum ama Kemal Sunal'ı da anlıyordum.
Her şeyden evvel Şaban'la özdeşleşmekten sıkılmıştı. Son derece yetenekli bir oyuncuydu ve başka karakterlerin de üstesinden geleceğini göstermek istiyordu.
Bu düşünceyle olsa gerek, Şaban dışında birçok karakterle karşımıza çıktı. Bunların içinde en başarılısı bence, Sinan Çetin'in yönettiği Propaganda filmindeki Gümrük Muhafaza Memuru Mehdi'ydi. Fakat halkın ondan beklentisi, Orhan Kemal'in Murtaza'sına benzeyen Mehdi karakteriyle arzı endam etmesi değil, Şaban'ın yeni bir macerasıydı.
Diyebiliriz ki, söz konusu filmlerde halkın beklentisini karşılayamadı ama Şaban karakterine de asla ihanet etmedi. Mesela, Şaban'ı, "Öğretmen" filmindeki...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O partilerin hakkını ödeyemezler 02 Mayıs 2024 | 583 Okunma Yılmaz Erdoğan çöp mü? 01 Mayıs 2024 | 1.308 Okunma İBB Başkanı kime ‘ihanet’ etti? 30 Nisan 2024 | 4.630 Okunma Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 291 Okunma Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.237 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar