İyi güzel de benim suçum neydi?

TSK'nın alt rütbelileri salkım saçak Fetullahçı, yukarısı muamma. O kadar ki, 15 Temmuz sonrası verdikleri ifadelerin bir tanesi bir tanesini tutmuyor.En kefil olunan tuğgenerale bakıyorsunuz…FETÖ'cü eski bir AK Parti...

TSK'nın alt rütbelileri salkım saçak Fetullahçı, yukarısı muamma. O kadar ki, 15 Temmuz sonrası verdikleri ifadelerin bir tanesi bir tanesini tutmuyor.
En kefil olunan tuğgenerale bakıyorsunuz…
FETÖ'cü eski bir AK Parti milletvekilinin eniştesi. Eşi derseniz, Fetullah'ın bir emri üzerine neyi var neyi yok gidip Bank Asya'ya yatıran biri.
Sizin anlayacağınız, TSK'de alınması gereken daha çok yol var.
Bu köşecikte dün de dedim ya; 2013'ten beri at at emniyet hâlâ temizlenemedi; TSK'daki tasfiye şurda henüz 40 küsur gün oldu; ne kadarı temizlenmiş olabilir ki?!
Gerçi atıyorsun da ne oluyor; yerine gelen de FETÖ'cü.
Kâbus gibi.
Devleti yeniden inşa etmek için hem çok radikal değişiklikler yapmak hem de çok hızlı hareket etmek lazım. Çünkü ikinci bir darbe girişimi olmayacağını kimse garanti edemez.
Zaten askerinden siyasetçisine kadar garanti eden de yok.
Manzarayı umumiye bu!
Bu ahval ve şerait içinde dahi acayip-ül garaip kimi zevat, “Suriye'ye girelim” diyebiliyor.
Bunların içinde Davutoğlu'na danışmanlık yaptığını iddia edenler de var.
İddia diyorum; Davutoğlu'na yakıştıramadığımdan. Yakıştırsam, “çok aradınız mı efendim bu adamları” demek zorunda kalırdım.
Bu tip danışmanlar konusunda talihsiz de olabilir, bilemiyorum. Mesela, Etyen Mahçupyan da en son bıraktığımda, “FETÖ'nün arkasında ABD yok” yollu üçüncü yazısını yazmıştı. Yok, ironi yapmaya çalışmıyordu. İroniyi bizim Taha Özhan yapmıştı. Neyse.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.226 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.137 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.958 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 334 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar