İsrafçı Ekrem Bey’in münasebetsiz münasebeti

Erdoğan ve AK Parti karşıtı AKP'lilerin karın guruldamalarından ne kadar ikrah ettiysem "İsrafçı Ekrem Bey'in Nafile Dünyası"ndan da o kadar ikrah ettim. İnanın elimi bulaştırmak istemiyorum. Tamam...

Erdoğan ve AK Parti karşıtı AKP'lilerin karın guruldamalarından ne kadar ikrah ettiysem "İsrafçı Ekrem Bey'in Nafile Dünyası"ndan da o kadar ikrah ettim.
İnanın elimi bulaştırmak istemiyorum.
Tamam, İstanbul
İşlerinden oldukları yetmezmiş gibi bir de "bankamatikçi" iftirasına maruz kalmaları felaket bir şey.
Ne ki elden bir şey gelmiyor; bunlar böyle. İftira atmadıkları, yalan söylemedikleri bir günleri yok.
Erdoğan ve AK Parti'yle uzaktan yakından alakası olmayan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na bile yapmadıkları kepazelik kalmadı.
Suçu ne mi?
Ne olacak, FETÖ ve PKK konusunda duyarlık göstermek, her halükarda Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında yer almak.Büyükşehir Belediyesi'nden çıkarılan işçilere benim de içim yanıyor.

***
İsrafçı Ekrem Bey'in hadi "cıvık" demeyeyim ama çok acayip bir hali var. Yalanı yüzüne vurulunca yüzü hiç kızarmıyor; tam aksine PR'a çeviriyor.
Zaten çokluk sırf PR için yalan söylüyor.
Biz yalanlarını yüzüne vurdukça siyasi şizofrenler de "ulan galiba sonunda adamımızı bulduk" yollu bir refleksle İsrafçı Ekrem Bey'e "mezarından kalkmış Atatürk" muamelesi yapıyorlar.
E tabii siyasi şizofrenlerin bu marazi teveccühünün yegâne nedeni Erdoğan ve AK Parti nefreti.
Lakin "İsrafçı Ekrem Bey" kerameti kendinden sanıyor.
Bu hali de bize Aziz Nesin'in Zübük romanındaki şu epigrafı çağrıştırıyor: "İt kağnı gölgesinde yürür de kendi gölgesi sanırmış"

***
"Turgut Özal'ı getirin Türkçeye çevireyim" demişti Cemal Süreya, İsrafçı Ekrem Bey'i kim Türkçeye çevirecek, bilemiyorum.
Zira, ne dediği de belli değil.
Gerçi sevgili Ahmet Kekeç geçenlerde uzun bir konuşmasını bir cümleyle Türkçeye çevirmişti ama nereye kadar.
Şuraya bakar mısınız:
Necip Fazıl...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.216 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.137 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.958 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 334 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 2 yorum