İbret alan oldu mu?

ABD'nin Ortadoğu'ya bilfiil müdahalesi veya çökmesi, Birinci Körfez Savaşı addedilen Irak'ın işgaliyle başlar. İşgale engel olmak için Fransız filozof Roger Garaudy ne kadar uğraşmışsa, dönemin...

ABD'nin Ortadoğu'ya bilfiil müdahalesi veya çökmesi, Birinci Körfez Savaşı addedilen Irak'ın işgaliyle başlar.
İşgale engel olmak için Fransız filozof Roger Garaudy ne kadar uğraşmışsa, dönemin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Turgut Özal da işgal gerçekleşsin diye o kadar uğraşmıştır.
Nasıl mı?
Anlatayım: İsrail'in bölgedeki en büyük müttefiki İran Şahı Pehlevi'yi deviren 79 İran İslam Devrimi'ni bölgeden yalıtmak, istikrarsızlaştırmak ve nihayetinde cezalandırmak için Saddam Hüseyin'in Irak'ı 1980'de İran'a saldırır.
İran-Irak savaşında (1980-1988) İsrail faktörü üzerinde kimsecikler durmaz.
Oysa belirleyicidir.
Devrim öncesi İsrail'in biricik müttefiki olan İran'ın devrim önderi Humeyni, ramazanın ayının son cumasını "Kudüs günü" ilan edecek kadar Filistin davasını merkeze oturtur. Saddam Hüseyin de Filistin davasına her zaman sahip çıkmıştır. Öyle ki, İsrail'in ölüm listesinin başında yer alan El-Fetih kurucusu Ebu Nidal'a ev sahipliği yapacak kadar.
Ne ki, Saddam...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O partilerin hakkını ödeyemezler 02 Mayıs 2024 | 600 Okunma Yılmaz Erdoğan çöp mü? 01 Mayıs 2024 | 1.309 Okunma İBB Başkanı kime ‘ihanet’ etti? 30 Nisan 2024 | 4.631 Okunma Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 291 Okunma Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.237 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar