Fetullah Gülen’in özel yetiştirdiği 3 kişiden biriymiş

Hasan Öztürk kardeşim dünkü köşesinde “poker suratlıların” nasıl yalancı olduklarına dair Ali Ünal'ı örnek gösterdi.Ali Ünal kim mi?“Dumanlı Zaman'ı”nın köşe...

Hasan Öztürk kardeşim dünkü köşesinde “poker suratlıların” nasıl yalancı olduklarına dair Ali Ünal'ı örnek gösterdi.
Ali Ünal kim mi?
“Dumanlı Zaman'ı”nın köşe yazarı; efkarı umumiye onu “Gülen'in sesi” olarak bilirdi.
Halen FETÖ'den tutuklu ama geçenlerde “Etkin Pişmanlık Yasası”ndan yararlanmak istedi.
Lakin, Hasan Öztürk kardeşimin demesine bakacak olursak, “pişmanlık” konusunda korkunç bir “vukuatı” var.
Zira, yazdığı kitabı (Kur'ân'da Temel Kavramlar) bile inkar etmişti. Yine, 15 Temmuz öncesi, Fetullah Gülen'in “masun” yani, hatadan münezzeh olduğuna dair Kur'ân'dan (hâşâ) delil getirmişti.
Şimdi “pişman” olmuş, Gülen'den “lanetullahi aleyh” kıvamında söz ediyor.
Demek ki, şartlar müsait olduğunda “pişmanlıktan” da pişman olmaya gayet müsait kişiliği var.
Zaten onun için “pişmanım” demek yetmiyor ya; “tüm ilişki biçimlerinle hele anlat bakalım, neden nasıl pişmansın?” deniliyor.
“Pişmanım” demek yetseydi, Nazlı Ilıcak'ların, “Bu yapılanmanın bir örgüt olduğunu 15 Temmuz'da gördüm. Daha önce bilseydim, ne orada yazardım ne de orada bulunurdum…” şeklindeki ifadeleri de yeterdi.
Gelgelelim, samimi bir şekilde pişman olmak, domuzuna kulağının üzerine yatmaktan bin kat yeğdir.
Mücrimin pişman / nadim olmasını sadece “örgütler” istemez. Bunun için de hem tehdit ederler, hem de “itirafçı” diye itibarsızlaştırmaya çalışırlar.
Ali Ünal söz konusu “ifşaatında,” Adil Öksüz'le nasıl tanıştığından Fetullah Gülen'in ABD'ye nasıl gittiğine kadar anlatmış.
Diyor ki: “28 Şubat sürecinde, 13 ya da 14 Haziran 1997 günü gazeteci Ali Bayramoğlu, Fethullah Gülen'e haber göndererek ülkede o yıl darbe olacağını söylemiş. Bunun üzerine Gülen, haziranda ABD'ye gitti...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.205 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.136 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.958 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 334 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar