Davutoğlu’nun günahı, Ruşen’in fotoğrafı

Sayın Ahmet Davutoğlu birkaç gün evvel Ruşen Çakır adlı şahsın "Besleme Medya" tesmiye edilen mecrasında çok doğru bir şey söyledi. Şaşırdığınızın farkındayım, ben de...

Sayın Ahmet Davutoğlu birkaç gün evvel Ruşen Çakır adlı şahsın "Besleme Medya" tesmiye edilen mecrasında çok doğru bir şey söyledi.
Şaşırdığınızın farkındayım, ben de duyunca şaşırmıştım. Evet yanlış duymadınız, "Çok doğru bir şey söyledi" dedim.


Lakin, ona geçmeden evvel can arkadaşım Ahmet Kekeç'e ait "Besleme Medya" kavramlaştırmasının "yakıştırma" değil, "olgu" olduğunu belirtmek isterim.
Zira, ABD'nin ünlü düşünce kuruluşu "Center for American Progress", Ruşen Çakır'ın sahibi olduğu söz konusu medya dahil birçok sosyal medya kuruluşunun ABD tarafından fonlandığını raporunda açık seçik yazmıştı.


E tabii ABD beslemesi medya olunca, Davutoğlu'na bazı şeyleri sormak hiç "yakışık" almazdı.
Mesela, "Başbakanlıktan ayrılmanız üzerine, ABD'nin dış politikalarına yön veren Foreign Policy dergisinin, 'ABD, Ankara'daki adamını kaybetti' yorumunu yapmasına ne diyorsunuz?" şeklinde bir soru yöneltmesi "tencere dibin kara" misali ayıp olurdu.
Haliyle sormadı.


"Eski Başdanışmanınız Abdulkadir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.199 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.136 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.958 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 334 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar