Planlarını bozalım

Avusturyalı Yahudi filozof Martin Buber, "Siyasi Siyonizm"i Yahudiliği dini kökenlerinden kopartmanın ifadesi olarak değerlendirir. Bununla da kalmaz... Siyasi Siyonizm'i, ulus -devlet düşüncesini putperestliğe kadar götüren 19....

Avusturyalı Yahudi filozof Martin Buber, "Siyasi Siyonizm"i Yahudiliği dini kökenlerinden kopartmanın ifadesi olarak değerlendirir.
Bununla da kalmaz... Siyasi Siyonizm'i, ulus -devlet düşüncesini putperestliğe kadar götüren 19. yüzyıl Avrupa nasyonalizmine dayandırır.
Yani... Siyasi Siyonizm filozofumuza göre bir nevi putperestliktir.
Ve şunu der: "Teorilerin en tehlikelisi ve en yanlış olanı, tarihin kuvvetle yapıldığı yolunda ileri sürülen görüştür..."
İşgalci İsrail işte bu teorinin pratiğidir.
Pentagon da mahut pratiğin hem hamisi, hem de küresel boyutta uygulayıcısıdır.
Başkan Trump'ın (BM Güvenlik Konseyi'nin 478 sayılı kararına rağmen) Kudüs'ü, İsrail terör devletinin başkenti olarak tanıdığını açıklaması da tastamam bu pratiğin ifadesidir.
Mahut pratiğin sahipleri güce tapan "putperestlerdir." Güce taparlar ve sadece güçlü olanın haklı olduğuna inanırlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.216 Okunma Cübbeli Ahmet (k.s) onu kime seçti? 24 Nisan 2024 | 6.137 Okunma ABD kime bağlı? 23 Nisan 2024 | 1.958 Okunma Magazin İran’ından mezhep İran’ına 20 Nisan 2024 | 334 Okunma Erdoğan’ın verdiği ayar 18 Nisan 2024 | 1.274 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar