Türkiye tuzaklara karşı dirençli olmalı

Savaş nereye evriliyor? Rusya, Ukrayna savaşının 27/28’inci gününe geldik. Rus askeri gücünün ezici üstünlüğüne rağmen, düşürülmeyen bir Kiev söz konusu... Hemen alınacağı...

Savaş nereye evriliyor? Rusya, Ukrayna savaşının 27/28’inci gününe geldik. Rus askeri gücünün ezici üstünlüğüne rağmen, düşürülmeyen bir Kiev söz konusu... Hemen alınacağı söylenen Kiev’in hâlâ ele geçirilememesi, Ruslar açısından uluslararası bir itibar ezikliği oluşturuyor. Bu süreçte Rus ordusunun zayıf lojistik hatlarının oluşumu ve koordinasyon eksikliği Rusların ne denli başarısız olduğu gerçeğini de ortaya çıkarmaktadır. 

İki devlet arasında olan bu savaşın, sadece iki ülkeyi ilgilendirmediği açıktır. Dünya çapında Siyasi Ekonomik sonuçları olduğu aşikâr. Bütün bölgeyi ilgilendirdiği gibi Türkiye’yi de yakından ilgilendiriyor. 

Peki, bu savaş küresel bir savaşa dönüşür mü? Özellikle NATO’nun üst üste yapmış olduğu toplantılarda Anglosakson aklı üzerinden tartışmalar yaratılması soru işaretlerini de beraberinde getirmektedir. Zelenski’nin sürekli bir çağrısı var. Zelenski, NATO’dan Ukrayna’nın hava sahasını kapatmasını bıkmadan, usanmadan istemeye devam ediyor.

ABD ve AB yetkililerinin bu isteği reddetmesine rağmen...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 80 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 98 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar