Kanal İstanbul ve CHP

İki imparatorluğa başkentlik etmiş olan aziz İstanbul’da geçen hafta sonu Kanal İstanbul’un üzerine inşa edilecek ilk köprünün temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla...

İki imparatorluğa başkentlik etmiş olan aziz İstanbul’da geçen hafta sonu Kanal İstanbul’un üzerine inşa edilecek ilk köprünün temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. 

Tamamlandığında 860 metre uzunlukta olacak Sazlıdere Köprüsü’nün temel atma töreninde konuşan Erdoğan, “Bugün Türkiye’nin kalkınma tarihinde yeni bir sayfa açıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı, projenin 15 milyar dolar maliyetle yapılacağını ve kendi kendini finanse edeceğini söyledi.

Avrupa Yakası’nda Karadeniz ile Marmara Denizi’nin arasına yapılacak Kanal İstanbul’un uzunluğu yaklaşık 45 kilometre, taban genişliği minimum 275 metre ve derinliği 20,75 metre olacak.

Kanal İstanbul için 5 farklı koridor belirlenirken, her koridor için ayrıntılı alt parametreler dikkate alındı. Koridorlar, arazi topografyası, yapılabilirlik, maliyet, gelişim planları ve su kaynaklarına etkileri açısından incelendiğinde Küçükçekmece-Sazlıdere Barajı-Terkos doğusunu takip eden güzergah en uygun koridor olarak belirlendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sizce, CHP Kürtlerin katili değil mi? 28 Mart 2023 | 333 Okunma Siyaset sanatı; güneş altında bronzlaşmış gölgesine faydası olmayan vekil istemiyoruz 21 Mart 2023 | 80 Okunma Büyük bir millet olmanın haklı tezahürü budur 14 Mart 2023 | 98 Okunma IŞİD, Türkiye’de renkli izolasyona girmeye çalışıyor 07 Mart 2023 | 181 Okunma 2030’a kadar Arz-ı Mevud projesini bitirmek istiyorlar 28 Şubat 2023 | 1.155 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar