Kahramanmaraş Cumhurbaşkanı'nı ağırladı

16 Nisan referandumu öncesi hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de Başbakan Binali Yıldırım kolları sıvadılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk durağı Kahramanmaraş, Başbakan...

16 Nisan referandumu öncesi hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de Başbakan Binali Yıldırım kolları sıvadılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk durağı Kahramanmaraş, Başbakan Yıldırım'ın ise Avrupa'daki Türklerin en yoğun olduğu ülke olan Almanya oldu.

Cumhurbaşkanımıza Kahramanmaraş seyahatinde eşlik etme imkanım oldu. İlk kez geldiğim bu güzel Anadolu kentinde kısa bir gezinti yaptım. Tarihi Maraş Çarşısı'nı ve Trabzon Caddesi'ni turlayıp, Cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraşlılar ile buluşacağı Müftülük Meydanı'na geldim. Bir açık hava müzesi izlenimi veren bu noktalardaki gezintimde, Kahramanmaraşlıların Cumhurbaşkanımızı dinlemeye ne kadar büyük bir coşkuyla hazırlandıklarına da tanıklık ettim. Üç günde ziyaret edilecek olan beş Anadolu kentinin ilk durağı olan Kahramanmaraş, daha önceki seçimlerde teveccühü ile ön plana çıkan bir kent. 15 Temmuz'da ve ertesinde de içindeki hainleri temizlemeyi başarmış bir kent. Cumhurbaşkanımız kürsüye gelmeden önce Kültür eski Bakanı Mahir Ünal ile Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da Kahramanmaraşlılarla kürsüden selamlaştılar. 

Cumhurbaşkanımız kürsüden hitap ederken, yan tarafta bulunan seçim otobüsünün üzerine çıkıp, konuşmayı dinleyen Kahramanmaraşlıları fotoğraflamaya başladım.

7 Ağustos karelerine benzer bir coşkuydu ekrana yansıyan. 

Konuşmasının ardından, davet edildiği evleri ziyaret eden Cumhurbaşkanımız, meydanda kendisini bekleyen gençlerle de tek tek ilgilendi.

Yoğun bir Körfez ülkeleri seyahatinin ardından, dinlenmeden bu kez referandum turları için meydanlara inen milletin adamı, yorulmak bilmeden, milletine sistem değişikliğini anlatmaya devam ediyordu.

***

Başbakan Yıldırım ise önce Malta ve ardından Münih ziyaretleriyle diplomasi ve strateji gündeminde önemli temaslar gerçekleştirip, ardından Almanya'da Türk vatandaşlarıyla buluşacaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’da tarihi dörtlü zirve ve mevcut uluslararası iklim 28 Ekim 2018 | 6.606 Okunma Riyad krizden çıkış yolu arıyorsa 24 Ekim 2018 | 5.503 Okunma Katil ve itiraflar: Riyad’ın yeni 11 Eylül’ü 21 Ekim 2018 | 5.777 Okunma Kaşıkçı olayı Riyad’ın miladı olacak mı? 16 Ekim 2018 | 6.378 Okunma Cemal Kaşıkçı vakası ve odanın ortasında duran fil 14 Ekim 2018 | 6.054 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar