O profesör milletten özür dileyecek mi?

Gelin sizi 23 Ekim 2004 tarihindeki o basın toplantısına götüreyim. Profesör İbrahim Kabaoğlu, bir raporu, kamuoyuna açıklamak üzeredir. Rapor, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu adına Prof....

Gelin sizi 23 Ekim 2004 tarihindeki o basın toplantısına götüreyim. Profesör İbrahim Kabaoğlu, bir raporu, kamuoyuna açıklamak üzeredir. Rapor, Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu adına Prof. Baskın Oran veProf. Kabaoğlu tarafından hazırlanmıştır. Bu çalışmayı isteyen kişi ise Başbakan Tayyip Erdoğan’dır. Bay Kabaoğlu, bu raporu açıklayacakken kurul üyesi olan Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Kaboğlu'nun konuşma metnini elinden çekerek yırttı ve masanın önüne fırlattı. Sonra ortalık karıştı.

O raporda Bay Kabaoğlu kısaca şunu diyordu: “Üst kimliğimizi açıklarken Türk demeyelim, Türkiyeli diyelim!”

Ve anayasada yer alan “devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğu” ilkesini reddediyordu.

İLK AKP OPERASYONU

Tayyip Erdoğan’ın sipariş ettiği bu rapor AKP’nin önünü açacaktı. Erdoğan kısa bir süre sonra başlatacağı Kürt açılımını bu rapora bağlayacaktı. Laik Türkiye’yi çökertme operasyonunun başlangıcı bu rapordu.

Biz bu rapor yazılırken ve açıklandıktan sonra bunun bir demokratikleşme çalışması değil AKP’nin Türkiye’yi ele geçirme politikası olduğunun altını çizdik. “Referansım İslam!” diyen, “Demokrasi bizim için amaç değil araç!” diyen bir politikacıya güvenilemeyeceğini söyledik, yazdık.

Ama Bay Kabaoğlu o sıralar bizim gibi Erdoğan karşıtlarını, CNN Türk’te “kana susayan milliyetçi ve ırkçı” olarak aşağılıyordu. Yoldaşı olan Baskın Oranda Atatürk düşmanlığını doruğa çıkartıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 345 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 322 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 369 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 353 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar