ABD hem duyarsız hem tutarsız hem de nezaketsiz!

Özel sektör mantığıyla bürokrat/memur mantığı farklıdır. Özel sektör daha pratiktir daha sonuç alıcıdır ve iş bitiricidir. Dolayısıyla daha başarılıdır. ABD...

Özel sektör mantığıyla bürokrat/memur mantığı farklıdır.

Özel sektör daha pratiktir daha sonuç alıcıdır ve iş bitiricidir. Dolayısıyla daha başarılıdır.

ABD Başkanı Trump daözel sektörden gelen bir isim.

Trumpdevletinin yapısını ve işleyişini öğrendikçe kendince kimi radikal değişikliklere gidiyor.

FBI başkanını görevden alması bu radikal adımlardan biri olsa gerek.

***

Trump’ın geçen yüz gün içinde Ortadoğu politikasındaki radikal adımları, bölgenin hassasiyetini hesaba katarak atılmış adımlar değil.

Seçmenini ve lobileri memnun etme istikametinde atılmış adımlar ama her biri patlamaya hazır bir bomba gibi.

Mesela İsrail büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararlılığı bunlardan biri.

İkincisi PKK’nın Suriye kolu PYD’ye ağır silah verme kararı. Bu karar da Trump’ın bölgeyi okuyamadığını veya Türkiye’yi anlayamadığını gösteren son derece isabetsiz bir karar.

İsabetsiz olduğu kadar da tutarsız bir karar.

***

Resmiyette ortak ve müttefik bir devlet olan Türkiye, onca zamandır ABD’yi PYD konusunda uyarıyor. Buna rağmen, ABD bu terör örgütüyle ilişkilerini her geçen gün geliştiriyor!

ABD, Türkiye’ye sırtını çevirme lüksü olmamasına rağmen hem PYD hem de FETÖ konusunda duyarsız ve tutarsız .

***

FETÖ konusunda Adalet Bakanı Bozdağ’ın son girişiminin ABD’yi ikna ediyormuş gibi bir izlenimi var. İzlenim, henüz sonuç yok!

PYD’yi silahlandırma kararı ise “Yok artık!” dedirtecek cinsten. Çünkü bu karar Genelkurmay ve MİT başkanlarının izahatından sonra geldi! En hafif ifadeyle tam bir nezaketsizlik!

Trump’ın kadrosu bölgeye şaşı bakıyor. Hem Türkiye düşmanı bir terör örgütünü silahlandırıyorlar hem de çocuk kandırırcasına, “Türkiye Suriye sınırı NATO’nun güney sınırıdır. Bu sınırın emniyetine halel gelmeyecektir” cinsinden güzellemeler yapıyorlar.

***

Neymiş DAİŞ’e karşı Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) destek veriyormuş.

SDG bir kamuflajdan ibaret. Çünkü SDG’nin yüzde 90’ına yakını PKK uzantısı PYD/YPG terör örgütünün elemanlarından oluşuyor.

Bir terör örgütüne karşı başka bir terör örgütünü desteklemek gibi bir tenakuz sergiliyor. Üstelik ortağım ve müttefikim dediği Türkiye’nin ısrarlı ikazlarına rağmen.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar