İkinci turda inşallah!

Tarihin en önemli seçimleri geride kaldı ama bitmedi. Parlamento seçimleri tamamlandı; başkanlık seçimleri ikinci tura kaldı.İttifaklar bağlamında değerlendirecek olursak, bu seçimin kazanan tarafı...

Tarihin en önemli seçimleri geride kaldı ama bitmedi. Parlamento seçimleri tamamlandı; başkanlık seçimleri ikinci tura kaldı.

İttifaklar bağlamında değerlendirecek olursak, bu seçimin kazanan tarafı tartışmasız Cumhur İttifakı oldu. Hem parlamento seçimlerinde çoğunluğu (321 milletvekili) kazandı hem de başkanlık seçimlerinde en yakın rakibine 5 puan fark atarak önde bitirdi.

Parlamento seçimlerinde cumhur ittifakının kazanmış olmasıyla, Millet İttifakı'nın birinci hedefi olan parlamenter sisteme geçiş vaadi de suya düşmüş oldu.

Dolaysıyla Millet İttifakı hedefsiz amaçsız bir birlikteliğe dönüştü. Kazanma ihtimali yok ya, farzı misal başkanlığı kazansa bile millet, sistemi değiştirecek çoğunluğu vermedi!

Birilerinin başbakanlık hayali de böylece sahibinin elinde patlamış oldu!

Tabii bu ittifaka destek veren ulusal ve küresel çevreler de şaşkına döndü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmana gelen semtler! 28 Mayıs 2023 | 1.859 Okunma Rehaveti de yenelim Türkiye kazansın! 23 Mayıs 2023 | 419 Okunma Sinan Oğan'a açık mektup! 21 Mayıs 2023 | 1.328 Okunma İkinci turda inşallah! 16 Mayıs 2023 | 483 Okunma Entrikalar, tefrikalar, vesayetler ve hıyanetler! 14 Mayıs 2023 | 333 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar