Yarım çalışmada esaslar!

Kadın çalışanların istihdamının arttırılması ve istihdamda kalıcılığın sağlanması için bir dizi tedbir alınmaktadır. Bu tedbirlerin en günceli de yarım çalışma...

Kadın çalışanların istihdamının arttırılması ve istihdamda kalıcılığın sağlanması için bir dizi tedbir alınmaktadır. Bu tedbirlerin en günceli de yarım çalışma hakkıdır.

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'na göre doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma ödeneği uygulamasına ilişkin usul ve esasların Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İŞKUR ve Hazine Müsteşarlığı tarafından müştereken belirlenmesine karar verilmiştir.

İŞKUR ile diğer kurumlar arasında yapılan çalışma neticesinde Doğum ve Evlat Edinme Sonrası Yarım Çalışma Ödeneğine İlişkin Usul ve Esaslar belirlenmiş olup 22.08.2017 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

Doğum ve Evlat Edinme Sonrası Yarım Çalışma Ödeneğine İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde belirlenen genel ilkeler özetle aşağıdaki gibidir:

- Yarım çalışma ödeneği genel olarak bir işverene bağlı olarak çalışanlar ile 506 Sayılı Kanun’un geçici 20. maddesine tabi banka sandıkları statülerine tabi personel için uygulanır.

- İşçinin yarım ödeneğine hak kazanabilmesi için aşağıdaki şartların sağlanması gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar