Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları

Çoğu çalışan anne adayı, doğum öncesi ve doğum sonrasına dair yasal haklarının ne olduğu konusunda pek fazla bilgi sahibi değil. Bu bağlamda bu haftaki yazımda hamile ve emziren kadın...

Çoğu çalışan anne adayı, doğum öncesi ve doğum sonrasına dair yasal haklarının ne olduğu konusunda pek fazla bilgi sahibi değil. Bu bağlamda bu haftaki yazımda hamile ve emziren kadın çalışanların çalışma koşullarını kaleme almak istedim.

Çalışanın bu yasal haklarından yararlanması için öncelikle hamilelik durumuna ilişkin olarak ve emzirmeye başlama halinde işverenini bilgilendirmesi gerekir.

Çalışma Saatleri

Hamile veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.

Gece Çalışması

Kadın çalışanlar, gebe olduklarının sağlık raporuyla tespitinden itibaren doğuma kadar geçen sürede gece çalışmaya zorlanamazlar. Yeni doğum yapmış çalışanın doğumu izleyen bir yıl boyunca gece çalıştırılması yasaktır. Bu sürenin sonunda sağlık ve güvenlik açısından sakıncalı olduğunun sağlık raporu ile belirlendiği dönem boyunca gece çalıştırılmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 183 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 168 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar