Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi

İletişim ve haberleşmenin önemini son yıllarda yaşanan gelişmelerde çok daha iyi görmeye başladık. Gezi ve 6-7 Ekim olaylarında, 15 Temmuz kalkışmasında bazı yabancı kanalların tek taraflı ve...

İletişim ve haberleşmenin önemini son yıllarda yaşanan gelişmelerde çok daha iyi görmeye başladık. Gezi ve 6-7 Ekim olaylarında, 15 Temmuz kalkışmasında bazı yabancı kanalların tek taraflı ve yanlı yayınları, uluslararası arenada ülkemizin zor durumda kalmasına neden olmuştu. 

15 Temmuz kalkışmasıyla birlikte Türkiye’de yeni bir dönem başlamış oldu. 

Artık ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde bir yandan HDP, PKK, PYD, DHKP-C gibi terör yandaşlarının kara propagandası ile mücadele ederken, diğer yandan da yurt dışına kaçan FETÖ üyelerinin aynı şekilde zehirli propagandası ile mücadele ediyor.

Yabancı basında zaman zaman ön yargılı ve belki de art niyetle yer verilen taraflı haberlerle Türkiye’mize yönelik algı operasyonu yapılıyor. 

Karalayıcı ve gerçeklikten uzak bir bakışla ülkemizi kötülemeye, diktatöryel bir düzen imajı vermeye gayret eden FETÖ’nün karanlık ilişkileri dikkate alındığında konunun detayları daha anlaşılır bir hale gelecektir.

Yurt dışındaki ülkelere ülkemizin tezlerinin anlatılması, içinde bulunduğumuz koşulların daha doğru bir şekilde aktarılması gerekiyor.

İşte bu ihtiyaç sonucu doğan Türkiye’nin İngilizce Yayın Yapan Uluslararası İlk Haber Kanalı TRT World Yayın Hayatına Başladı. TRT World, insan merkezli habercilik anlayışı ile bölgenin dünyaya açılan sesi olacak.

Birkaç gün önce Türkiye’nin ilk İngilizce yayın yapan uluslararası haber platformu TRT World, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen tanıtım gecesi ile resmi olarak yayın hayatına başladı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar