SGK teşvik yasağında değişikliklere dikkat!

İşverenlere getirilen sigorta prim teşvikleri ile sektörel veya çalışan grupları dikkate alınarak istihdam imkanı sağlanmaktadır. Bu teşviklerin en önemlilerinden biri olan 5 puanlık SGK prim teşvikinde...

İşverenlere getirilen sigorta prim teşvikleri ile sektörel veya çalışan grupları dikkate alınarak istihdam imkanı sağlanmaktadır. Bu teşviklerin en önemlilerinden biri olan 5 puanlık SGK prim teşvikinde sigortasız işçi çalıştıran veya fiilen çalışmayan kişileri sigortalı bildiren işverenlere 1 yıl süreli teşvik yasağı getirilerek, yasalara uygun çalışan işverenlerin korunması amaçlanmaktadır.

İşverenlere sağlanan bazı sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanma şartlarından biri de işyerinde yapılan kontrol ve denetimlerde çalıştırılan kişilerin sigortalı olarak bildirilmediği veya bildirilen sigortalının fiilen çalıştırılmadığı yönünde tespitin bulunmamasıdır. 

Ancak 6824 Sayılı Kanun’la teşviklerde kademeli mahrumiyet sağlanmasına imkân sağlanmıştır. Sahte ve kayıt dışı sigortalı çalıştırdığı tespit edilen işverenlerin yararlanmış oldukları teşvikler için uygulanacak olan kademeli mahrumiyet, 1 Nisan 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olup 2017-18 Sayılı SGK Genelgesinde uygulanmanın usul ve esasları belirlenmiştir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar