SGK borçlusuna fırsat yolda

2014 yılının Eylül ayından çıkarılan yasayla vergi ve prim borçlarının taksitler halinden ödenmesine imkân sağlanmıştı. Prim borcu bulunan milyonlarca vatandaş, taksit imkânından yararlanarak...

2014 yılının Eylül ayından çıkarılan yasayla vergi ve prim borçlarının taksitler halinden ödenmesine imkân sağlanmıştı. Prim borcu bulunan milyonlarca vatandaş, taksit imkânından yararlanarak prim borçlarını ödemiş ve rahata kavuşmuştu. Buna karşılık taksit imkânlarından yararlanamayıp, sosyal güvenlik sistemine dâhil olmayan sigortalılar da oldu.

Şimdi ise ikinci bir taksit imkânı sağlanması hedefleniyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından Yatırım Teşvik Paketi açıklamalarına ek olarak, Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal, vergi ve prim borcu ödenmesinde taksit imkânının yeniden sağlanacağını belirtti. Böylece daha önce taksit imkânının faydalanmayan en az 3 milyon vatandaşa yeniden bir şans sağlanmış olacak.

Prim borcunu ödemeyen vatandaşlara 36 ay taksit imkânı sağlanacak. Prim borcu nedeniyle sosyal güvenlik sistemine dâhil edilemeyen sigortalıların, prim borçlarını taksitlendirmeleri halinde yeniden sisteme girmesi mümkün olacak. Eğer sigortalı taksitlendirilen borç tutarını düzenli olarak süresi içerisinde öderse, borçlu olunan süreler sigortalılık süresinden sayılacak. Böylece prim borcu olan vatandaşların mağduriyetleri giderilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar