Partisiz cumhurbaşkanlığı aldatmacası!

‘Hayır’ yanlısı olduğu anlaşılan kimi kanalların general emeklilerini ekranlara çıkartıp başkanlık sistemi aleyhine konuşturmaları iyiden iyiye sırıtmaya...

‘Hayır’ yanlısı olduğu anlaşılan kimi kanalların general emeklilerini ekranlara çıkartıp başkanlık sistemi aleyhine konuşturmaları iyiden iyiye sırıtmaya başladı.

Bilerek konuşsalar -ki bazılarında bunu görüyoruz- dert değil. Sistemi eleştirir, eksiklerini sayar bilgi sahibi oluruz.

Bilgi sahibi olmadığını söyleyip sezgilerine göre ahkâm kesenler de var.

Hafta içinde partili cumhurbaşkanlığına karşı çıkan bir general emeklisi, gerekçe olarak da kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

***

Partili cumhurbaşkanlığına karşı çıkılabilir ve artıları eksileri de konuşulabilir, onu anlarım.

Ama kuvvetler ayrılığına aykırı olduğu için ‘hayır’ oyu vereceğini söylemeleri kuvvetler birliğini içeren mevcut sistemi savunmak demek olduğu için anlamsız bulurum.

Mevcut sistemde yasama organı olan meclisin faaliyetlerinin tamamen yürütme organı olan hükümete bağlı olduğunu geçen hafta yazdım. Hükümetin izni olmadan meclisin yasama faaliyeti sürdüremediğini ve yasa tekliflerinin %98 inin hükümet tasarısı olduğunu da belirttim.

Referandumda oylayacağımız sistemde ise hükümet artık yasa teklifi veremeyecek ve yasama faaliyetlerine katılamayacak.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar