Nisanda neler değişti?

Son dönemlerde yapılan birçok değişiklik için başlangıç tarihinin 1 Nisan olması, uygulama ve mevzuatı takip edenler için büyük bir önem taşıyor. Başta GSS’de yeni dönem, yabancılar...

Son dönemlerde yapılan birçok değişiklik için başlangıç tarihinin 1 Nisan olması, uygulama ve mevzuatı takip edenler için büyük bir önem taşıyor.

Başta GSS’de yeni dönem, yabancılar için vergisiz konut, otomatik katılımlı BES’te ikinci faza geçilmesi gibi birçok önemli düzenleme 1 Nisan itibariyle uygulamaya geçti. Biz de bugün bu önemli değişiklikleri okurlarımızla paylaşalım istedik.İşte hayatımızdaki yeni düzenlemeler:

Yabancıya vergisiz konut satışı

İnşaat ve gayrimenkul sektörü, yüzlerce kalemden oluşan ülkemizin önemli lokomotif sektörlerinin başında geliyor. Ancak son yıllarda yaşanan ekonomik daralma nedeniyle inşaatçıların Hükümetten bazı talepleri olmuştu. Bunlardan birisi de yabancıya KDV’siz konut satışı idi. Yabancılar ile 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, Konut veya iş yeri olarak inşa edilen binaların ilk tesliminde uygulanmak ve bedeli döviz olarak Türkiye’ye getirilmek kaydıyla KDV ödemeyecekler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar