İhracatçıya yeşil pasaport dopingi

İhracatçılarımızın her biri esasen bu ülkeye büyük hizmetleri olan gizli kahramanlardır. Türkiye’nin kalkınmasında, müreffeh ve huzurlu bir ülke olmasında yatırım ve istihdam...

İhracatçılarımızın her biri esasen bu ülkeye büyük hizmetleri olan gizli kahramanlardır. Türkiye’nin kalkınmasında, müreffeh ve huzurlu bir ülke olmasında yatırım ve istihdam artışının büyük bir payı var. Dolayısıyla da istihdam artışında da ihracatçılarımızın büyük bir katkısı olması, ihracatçıların neden birer kahraman olduğunu bizlere daha iyi anlatıyor.

Bir yandan istihdam sayısında ve buna bağlı olarak vergi ve sosyal güvenlik gelirlerinde artış olacak, diğer yandan cari açık azalacak, öte yandan da ekonomik gelişme ve büyüme toplumun tüm kesimlerine dağıtılacak.

Yıllarca küçük tutarda ihracat yapan ülkemiz, Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde hızla ihracat hamlesine başladı. Bugün gelinen noktada bu yüzden merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın büyük emekleri var.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, 2023 yılı için konulan 500 milyar dolarlık ihracat hedefi, son bir iki yıldır yaşanan tüm olumsuzluklara ve ülkemiz üzerindeki karanlık oyunlara rağmen, Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti yönetimi tarafından aynı kararlılıkla sürdürülüyor.

Aynı şekilde, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, TOBB, DEİK ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İTO, İSO, MÜSİAD, TÜMSİAD ve iş dünyasının diğer temsilcileri Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat için işbirliği içinde ciddi çalışmalar yapılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar