Darbe kanunları da son bulmalı!

15 Temmuz darbe kalkışması ve işgal girişimi, ülkemiz için bir milat oldu. Artık darbe ve darbecilerle ilgili düzenlemeler de gözden geçirilmeli. Halen mevzuatımızda darbecilerin hazırladığı ve uygulamada...

15 Temmuz darbe kalkışması ve işgal girişimi, ülkemiz için bir milat oldu. Artık darbe ve darbecilerle ilgili düzenlemeler de gözden geçirilmeli. Halen mevzuatımızda darbecilerin hazırladığı ve uygulamada çok sıkıntılara neden olan birçok konu var.

Bunlardan birisi daha önce de birkaç kez dile getirdiğim kimlik bildirimi ile ilgili. Türkiye’de işverenler sadece yaptıkları iş ile değil, ne yazık ki geniş bir bürokrasi yükü ile de uğraşıyor. Eski Türkiye’den kalmış bazı uygulamaların da artık son bulması gerekiyor. Bunların başında Kimlik Bildirme Kanununa göre yapılan çalışanların işe başlama ve ayrılışlarının bildirilmesi geliyor. Esasen çalışanlar zaten en doğru ve sağlıklı şekilde SGK’ya elektronik uygulama ile işe başlamadan bir gün önce bildiriliyor. Bir de ayrıca jandarma veya polis karakoluna bildirmenin hem devlete ve hem de işyerlerine büyük maliyeti var.

İşverenler, çalıştırdıkları tüm sigortalıları, hem çalıştırmaya başlamadan hem çalıştıkları süre boyunca hem de ayrıldıktan sonra zaten SGK’ya bildirdiğine göre, ikinci bir iş yükünün anlamı yok.

Darbe dönemlerinin bir kanunu olan 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu’ndaki çalışan bildirimlerine ilişkin hükümler açısından SGK’ya yapılan bildirimlerin yeterli bulunması yönünde bir düzenleme yapılarak SGK’ya yapılan bildirimlerin 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu’ndaki bildirimlerin yerine geçeceği yönünde düzenleme yapılmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar