Cazibe merkezleriyle yatırımlar canlanacak

Türkiye son aylarda ekonomide yaşanan kırılganlığı aşarak, hem istihdam artışı ve hem de ekonomide canlanmayla birlikte yükseliş dönemine girdi. Elbette bunda hükümetin aldığı ekonomik önlemlerin ve...

Türkiye son aylarda ekonomide yaşanan kırılganlığı aşarak, hem istihdam artışı ve hem de ekonomide canlanmayla birlikte yükseliş dönemine girdi. Elbette bunda hükümetin aldığı ekonomik önlemlerin ve teşviklerin ciddi bir katkısı var.

Birkaç gün önce Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili olarak yeniden bir düzenleme yapıldı. 2018/11201 Sayılı Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı yayımlandı. Cazibe merkezi programı aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiş; 2016/9596 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Cazibe Merkezleri Programı yürürlükten kaldırılmış oldu.

Cazibe Merkezleri Programı ile görece az gelişmiş bölgelerdeki yatırım ortamını canlandırarak istihdam, üretim ve ihracatın arttırılması ve bölgeler arası gelişmişlik farklılıklarının azaltılmasına yönelik yatırımların desteklenmesi amaçlanıyor.

****
Hangi iller kapsamda olacak

Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki illerde; özel sektör tarafından gerçekleştirilecek imalat sanayii yatırımları (US-97 Kodu: 15-37) ile çağrı merkezi ve veri merkezi yatırım projeleri için sağlanacak destekler kapsamdadır.

31/12/2020 tarihine kadar yapılacak olan teşvik belgesi müracaatları değerlendirilecek.
Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki iller, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van olarak belirlendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar