Çalışma Bakanlığı seferberlikte

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) tüm üyeleri nezdinde başlattığı istihdam seferberliği çağrısına iş dünyasından...

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) tüm üyeleri nezdinde başlattığı istihdam seferberliği çağrısına iş dünyasından büyük destek geldi.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu "Hükümetimiz iş dünyasına, esnaflara çok destek verdi. Vermeye devam edecek. İş dünyasından tek beklentimiz piyasayı hareketlendirmesidir. Herkesin bekleme durumuna geçmesi en büyük sıkıntıdır. Bu yüzden milli seferberlik diyorum. Benim dediğim milli seferberlik eline silah al çık değil. Milli seferberlik budur” yaklaşımı doğrultusunda ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ projesi tüm ülkede büyük yankı uyandırdı.

Bu çağrıyla birlikte, neredeyse tüm kurumlar ve işverenler, istihdam yaratmaya çalışırken, kamu kurumları da bu istihdamı nicelik ve nitelik yönünden desteklemeye yönelik birçok adım attı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da başta Sayın Bakan Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve bürokratları olmak üzere 81 ilde istihdam teşvikleri, işbaşı eğitim programları gibi Bakanlığın istihdama destek sağlayabilecek uygulamalarını sahada iş dünyasıyla paylaştığı gibi emekli, memur ve çalışanlar ile de sahada buluştular ve talepleri dinlediler.

SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı "Hedefimiz 1.5 milyon vatandaşa iş bulmak. İşsizliği mutlaka ama mutlaka tek haneli rakama indirmek, yani yüzde 10 bandının altına çekmek. Bunun için yine Sayın Bakanımızın öncülüğünde dünyanın en etkili istihdam ajanslarından olan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) yüklü miktarda bir fon ve ciddi bir teknik tecrübeyle birlikte sahadadır" diyerek, bu hedefi somut olarak da ortaya koydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar