Borsaya doping!

Geçen hafta Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Himmet Karadağ ve Borsa İstanbul üst yönetiminin basınla yaptığı değerlendirme toplantısına katıldık. Borsa İstanbul’un...

Geçen hafta Borsa İstanbul (BIST) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Himmet Karadağ ve Borsa İstanbul üst yönetiminin basınla yaptığı değerlendirme toplantısına katıldık.

Borsa İstanbul’un yaptığı alt yapı çalışmalarıyla önümüzdeki dönemde ciddi bir atılım yapacağını düşünüyorum.

Özellikle Bireysel Emeklilik’te otomatik katılım sonrasında bazı katılımcıların birikimlerini borsada değerlendirmek istemeleri ile birlikte Borsa’nın öneminin bir kat daha artacağını söyleyebilirim. BES primlerinin değerlendirilmesi ve bu fonların ülkemizin yatırımları için kullanılması bir doping etkisi yaratacak.

Sayın Himmet Karadağ’ın bu toplantıda dile getirdiği bir husus çok önemsediğimi belirtmeliyim. Özellikle, küçük yatırımcıyı kazanmak ve borsada tutmak için halka açık şirketlerle de bir araya gelerek ‘ödül’ programı uygulanması çok faydalı olacak. Buna göre, BIST-30’daki firmalarla bu konuda bir proje çalışması yürütülüyor, yapılan ön görüşmelerde ilgili firmaların da olumlu görüşlerini dile getirmesinin yatırımcıya hareket sağlayacağını düşünüyoruz.

Örneğin, bir şirketin belli orandaki hisse senedini elinde bulunduran küçük yatırımcıya kendisini ayrıcalıklı hissetmesini sağlayacak küçük dokunuşlar ve özel düzenlemeler bazı ayrıcalıklar sağlanması küçük yatırımcıyı borsa şirketleriyle barıştıracak.

Borsa İstanbul’da Türkiye için önemli büyük yatırımların da finansmanı noktasında bazı projeler geliştiriliyor. Örneğin Kanal İstanbul ve Çanakkale 1915 Köprüsü Projesi gibi belli başlı projelerin finansmanının farklı bir modelle sağlanması, halkın doğrudan bu projelerin finansmanına katılarak gelirinden faydalanması ekonomiyi de rahatlatacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar