Bir ABD projesi olarak FETÖ

1994 yerel seçimler öncesi FETÖ liderine yakın yaşça benden küçük bir komşuyu/arkadaşı Büyükşehir adayımız Tayyip Bey’e oy vermesi için ikna etmeye çalışıyorum. Uzun bir...

1994 yerel seçimler öncesi FETÖ liderine yakın yaşça benden küçük bir komşuyu/arkadaşı Büyükşehir adayımız Tayyip Bey’e oy vermesi için ikna etmeye çalışıyorum. Uzun bir görüşmenin sonunda o komşu/arkadaş dedi ki, “Ağabey sen haklısın bizim aklımız inancımız ve bilgilerimiz Tayyip Bey’i desteklememizi söylüyor ama hoca efendi ANAP’a oy vereceksiniz dedi; dolayısıyla biz ANAP’ı destekliyoruz.”

Bu ifadeden sonra söyleyecek söz kalmamıştı. Cemaat ne aklını ne inancını ne de bilgisini kullanıyordu!

Uzun zamandır görüşemediğim bu arkadaş şimdilerde ne düşünüyor bilemiyorum.

***

İslam’ı kaynaklarından öğrenecek alt yapıya sahip olduğum için -hamdolsun- ben hiçbir hocaya ya da şeyhe teslim olamadım. Takdir ettiğim, saygı duyduğum ve istifade ettiğim alimler ve şeyhler olmadı değil ama irademi kimseye teslim etmeyi düşünmedim.

Bilgisini ve aklını başkasına teslim edip kendisi olamayan dostlarıma ve arkadaşlarıma da üzüldüm. FETÖ liderinin, dine mesafeli bütün kesimlerle iyi ilişki kurup dindarlardan uzak durmasını hatta onlarla uyuşamadığını ilan etmesi ise o şahsa karşı sürekli mesafeli durmama sebep oldu.

***

Gördüğüm her faydalı girişimi ve insanlığa faydalı hizmetleri cemaatin rengine bakmaksızın takdir ettiğim için FETÖ’nün eğitimde gösterdiği başarıyı da takdir edenlerdenim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar