Beş puanlık teşvikte borç sorgulamasına kısa erteleme

Sosyal güvenlik reformu olarak adlandırılan 5510 Sayılı Kanunla getirilen önemli düzenlemelerden birisi olan ve Kanunun 81'inci maddesinin ''ı'' bendinde yer alan düzenlemeye işverenlere beş puan teşviki getirilmişti.Beş...

Sosyal güvenlik reformu olarak adlandırılan 5510 Sayılı Kanunla getirilen önemli düzenlemelerden birisi olan ve Kanunun 81'inci maddesinin ''ı'' bendinde yer alan düzenlemeye işverenlere beş puan teşviki getirilmişti.

Beş puanlık teşvik tutarının Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanabilmesi için işverenlerin SGK'ya yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcu bulunmama şartı getirilmişti.

Beş puanlık teşvikten yararlanmak için aynı işyerinde borç olmaması asıldır. İşverenin farklı işyerleri olması durumunda sadece borçlu işyerinden dolayı beş puanlık teşvikten o ay yararlanılamamakta ve borcu olmayan işyerlerinde yararlanılabilmektedir.

Bu düzenleme ile işverenlerin prim ödeme alışkanlıkları yanında kayıtlı istihdam teşvik edilmiş ve maliyet/rekabet avantajı sağlanmıştır.

SGK genelgesiyle getirilen düzen

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 170 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar