Bağ-Kur’luya prim indirimi müjdesi

İşçilerinin SGK primlerinin düzenli ödeyen, SGK prim, idari para cezası vb. borcu olmayan, SGK bildirgelerini süresinde veren ve sigortasız işçi çalıştırmayan, yükümlülüklerini yasalara uygun...

İşçilerinin SGK primlerinin düzenli ödeyen, SGK prim, idari para cezası vb. borcu olmayan, SGK bildirgelerini süresinde veren ve sigortasız işçi çalıştırmayan, yükümlülüklerini yasalara uygun şekilde yerine getiren işverenlere beş puanlık SGK prim indirimi var. Esasen bu işverenlere çok önemli bir avantaj verdiği gibi ayrıca SGK primlerinin de düzenli ödenmesini sağlıyor.

Bugüne kadar esnaf, sanatkar ve işverenlerden de Bağ-Kur primlerinde beş puanlık prim indirimi talebi vardı.

İşte, geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıkladığı Yatırım Teşvik Paketi’nde birçok kesime müjdeler verildi. Primlerini zamanında ödeyen Bağ-Kur’lulara prim indirimi yapılacak. Ancak, primlerin zamanında ödenmemesi halinde bu imkan ortadan kalkacak.

5510 sayılı Kanunun 80. maddesine göre, 4/b yani Bağ-Kur sigortalılarının ödeyecekleri primler, asgari ücret ile asgari ücretin 6.5 katı arasında kalmak kaydıyla kendileri tarafından beyan edilen kazancın yüzde 34.5’i üzerinden hesaplanmaktadır. Sigortalının kazanç beyanında bulunmaması halinde ise ödeyeceği primler, günlük asgari ücretin otuz katının yüzde 34.5’i olarak belirlenmektedir.

2016 yılı için Bağ-Kur primi en düşük 568,22 TL ve en yüksek 3.693,40 TL olarak ödenmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar