Ar-Ge ve inovasyona destek var

Yazıma bildik bir örnekle başlamak istiyorum. Çoğu zaman, çarpıcı olduğu için, ‘bir kamyon domates ile el kadar teknoloji ürünün’ alınması örneği verilerek teknoloji ve Ar-Ge’nin...

Yazıma bildik bir örnekle başlamak istiyorum. Çoğu zaman, çarpıcı olduğu için, ‘bir kamyon domates ile el kadar teknoloji ürünün’ alınması örneği verilerek teknoloji ve Ar-Ge’nin ülkelerin kalkınmasındaki önemi vurgulanır. 

İşte son yıllarda Ar-Ge ve inovasyon konularında birçok şirkete destekler sağlanıyor. Bu destek ve teşvikler sayesindedir ki artık Türkiye ağır sanayi fabrikalarını, ileri teknoloji ürünü ev ve sanayi ihtiyacında kullanılan ürünleri, savunma sanayinde başta Uçak, Uydu, Milli Gemi, Tank, Top, Füze ve çeşitli silah ve mühimmatlarını üretebilecek teknolojiye ulaşmıştır.

6676 Ar-Ge Yasası çıktı

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı Ar-Ge destekleriyle ilgili 6676 sayılı Kanun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlandı.

1 Mart 2016 itibariyle yürürlüğe girecek yasa ile Ar-Ge, tasarım ve destek personelinin bu çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretleri üzerinden asgari geçim indirimi uygulandıktan sonra hesaplanan gelir vergisinin; doktoralı olanlar ile 5746 sayılı Kanun kapsamındaki temel bilimler alanlarından birinde en az yüksek lisans derecesine sahip olanlar için yüzde 95’i, yüksek lisanslı olanlar ile temel bilimler alanlarından birinde lisans derecesine sahip olanlar için yüzde 90’ı ve diğerleri için yüzde 80’i verilecek muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiden indirilmek suretiyle terkin edilir. Bu süre içinde, anılan maddenin bu maddeye aykırı olan hükmü uygulanmayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Doğru Zaman, Doğru Adam, “Recep Tayyip Erdoğan” 19 Mayıs 2023 | 184 Okunma Hamile ve emziren kadınların çalışma koşulları 09 Mayıs 2023 | 150 Okunma Bedava peynir fare kapanında olur 05 Mayıs 2023 | 287 Okunma Türkiye Yüzyılı için doğru adımlar 02 Mayıs 2023 | 169 Okunma Bu sıradan bir seçim değildir! 28 Nisan 2023 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar